Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изложба, посветена на празника на Кърджали

 18 Октомври 2018

Изложба, посветена на празника на Кърджали - 21 октомври, бе открита снощи в Керимовата къща. Тя е традиционна и тази година в нея бяха представени 54 творби на 21 местни и един гостуващ художник - Руд Матес от Холандия.  Изложбата бе изцяло с нови творби, представяни за първи път. Сред произведенията на изкуството са живопис, графика, керамика, дизайнерски произведения.

Това, което издига България и Кърджали на едно по-различно духовно ниво и  което ни отличава от други страни, са създадените галерии, където творците могат да представят своето творчество. В Кърджали можем да кажем, че тези творчески пространства са три и ние можем спокойно да работим тук и да създаваме новите си проекти, подчерта председателят на Дружеството на художниците Владимир Чукич.  По-думите му това е и причината  в тазгодишната традиционна изложба да бъде включен  автор от Холандия.  Той пък вече е запленен от страната ни и обяви намеренията си за собствена галерия в едно от малките населени места на страната ни –село Раличево.

Новата експозиция  представена в традиционната изложба посветена на Деня на Кърджали бе открита от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, който подчерта, че общите културни проекти на община и местни художници не са един или два. "Общите ни културни проекти са част от община Кърджали. Отворени сме за нови проекти и нови предизвикателства, дали в рамките на града, страната или зад океана. Готови сме за превземане на нови творчески територии.", допълни кметът.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 969 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign