Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младежи от Кърджали ще се включат в Похода на свободата

 18 Октомври 2018

По повод Европейския ден за борба с трафика на хора, за втора поредна година в Кърджали ще се проведе Поход на свободата. На 20 октомври момчета и момичета от Младежкия клуб към Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ в Кърджали ще се присъединят към инициативата на Международната неправителствена организация А 21 и ще кажат своето „не” на  трафика на хора и съвременното робство.

Началото на Похода на свободата в Кърджали ще бъде даден в 11 часа на 20 октомври /събота/. Участниците, облечени специално изработени тениски, ще тръгнат от Автогара „21 век” и ще стигнат до паметника на Васил Левски. Там всеки желаещ ще може да направи своя въображаем полет с „крилете на свободата” и да го запечата в снимка За целта от Младежкия клуб към ОСНВ са изработили двуметров плакат с жълтобели криле, като символ на свободата, разказа Валентина Грудева, ръководител на Превантивно-информационния център към ОСНВ. Тя допълни, че  в похода ще се включат и младежи от ОДК-Кърджали и учебните заведения в града.

Целта на похода на свободата е хората да бъдат информирани за рисковете от попадането им в схема за търговия и трафик с хора, възможностите да избегнат подобни ситуации и не на последно място да популяризират откритата национална телефонна линия, по която могат да споделят свои наблюдения по темата. Походът се организира  от Международната неправителствена организация А 21 за пета поредна година, а подкрепящите го в страната стават все повече.


 Прочитания: 960 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign