Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали-чист и красив

 12 Април 2007

От 14.04 до 22.04.2007г. Община Кърджали за пореден път се включва в честването на Деня на Земята - 22 април и организира разнообразни прояви, посветени на опазването на околната среда.Проявите ще се осъществят в партньорство с «Титан-Клинър»ООД, «ОЧБ»ЕООД, Държавно лесничество и Обединен детски комплекс.
Всички жители на община се приканват да почистят около домовете си в периода 14-22 април.
От вчера специализирани коли на фирма «Титан – Клинър «ООД започнаха миенето на централните улици на Кърджали. Фирми ще почистят и строителните, и битови отпадъци от изходите за Рани лист, Повет, Ардино и Петлино.
До кметовете на населени места са изпратени писма за почистване на битови отпадъци от обществените места и нерегламентираните сметища в селата.Писма са изпратени и до директорите на училища за почистване на училищните дворове.На 17 април в 11.30 часа в градската градина до театъра членовете на Детски и младежки парламент ще засадят декоративни дръвчета.Същия ден във фоайето на четвъртия етаж на общината ще бъде открита фотоизложба за Деня на земята.На 21 април от 11 часа ще има състезание по аранжиране на цветя за ученици от VІІ до ХІІ клас в двора на ОДК, който ще бъде почистен предния ден от 10 часа.
На 21 април в 17.00 часа пред бившия паметник на Г.Димитров в Градската градина ще започне празничната програма с награждаване на отличилите се участници в кампанията «Кърджали-чист и красив».


 Прочитания: 2107 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign