Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Английски дипломат гостува в общината

 04 Декември 2018

Ръководител на политическата секция на посолството на Великобритания Том Хайнс  и екипът му се срещнаха днес с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.

В Кърджали залагаме на разбирателството и толерантността, създали сме условия за един много добър диалог между религиозните и етнически общности , Кърджали е един добър модел за съжителство, каза инж.Азис.Той представи  шарения кметски екип, в който има представители на различните етнически и религиозни общности, живеещи в общината, които са и добри специалисти в различни сфери. В Кърджали хората се чувстват спокойни и сигурни, няма напрежение, посочи кметът.

Той запозна гостите с проектите, реализирани в града с европейско и национално финансиране като Пазара на производителите, новият парк “Арпезос Север“, Водното огледало, Пречиствателната станция и др., както и с реализацията на обекти от Инвестиционната програма, сред които са и петте училища, в които се извършва основен ремонт.

Кметът представи няколко успешни инвестиции, осъществени благодарение на местната власт. За съжаление няма реална политика на координация между местна, регионална и централна власт за привличане на инвестиции, посочи инж.

Азис  и даде пример с новата индустриална зона, която държавата иска да изгради в района на летището при положение, че общината разполага с промишлена зона, в която има достатъчно свободни  терени.Има разминаване в действията на местната и централната власт на базата на политически противоречия за постигане на различни политически цели, допълни той. В момента  общината води преговори с фирми за нови инвестиции в областта на автомобилостроенето.

Още снимки
 Прочитания: 1053 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign