Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посрещаме Деня на земята - 22 април с общоградски празник

 17 Април 2007

Днес децата от Детски и младежки парламент в ОДК заедно с кмета на общината инж. Хасан Азис засадиха 7 широколистни фиданки в района на Градската градина. Проявата е в рамките на дните посветени на Деня на земята - 22 април и бе под надслов "Да засадим живот". Инициативата се провежда за трета поредна година и е съвместна с Държавно лесничейство Кърджали. 15 членове на парламента оформиха трета зона от 7 фиданки - кестен и явор. "Радвам се, че за трета поредна година сме заедно и тази инициатива се превръща в една добра традиция.", каза инж. Азис в обръщението си към децата.Участниците в различните школи в ОДК продължават проявите посветени на Деня на земята - 22 април. В събота те ще почистят двора на комплекса, по-късно ще участват в турнир по стрийтбаскетбол, а от 11 часа ученици от 7 до 12 клас ще участват в състезание по аранжиране на цветя.
В съботният ден рано сутринта ще се проведе и акция по почистването на находището на растението "Венерин косъм" в местността Кьош дере. Инициативата е на учениците от туристическия отряд "Малката Ахрида" при училище "Св.Климент Охридски". Децата са поканили да се включи и кметът на общината. Районът ще бъде ограден, ще бъде поставена и обозначителна табела.
Също в събота от 17 часа в Градската градина, срещу паметника на "Васил Левски", ще започне празнично общоградско тържество с участието на състави от ОДК, Дома на културата и читалище "Юмер Лютфи". Фирма "Титан Клинър" е осигурила награди за най-добре представилите се в седмицата за почистване училища и граждани. От своя страна "Еко пак" България ще предостави 24 пейки, които ще бъдат монтирани в кварталите на града.

Още снимки
 Прочитания: 1999 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign