Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Кърджали грейнаха светлините на Коледната елха

 08 Декември 2018

   Кметът инж.Хасан Азис, Дядо Коледа и децата на Кърджали символично запалиха Коледната елха пред Дома на културата.Много лампички и светещи гирлянди грейнаха в празничната вечер. Добрият Старец и стотици кърджалийчета заедно казаха вълшебните думи – мир, светлина, доброта и отброиха от 10 до1 преди дървото на надеждата да грейне в цялата си прелест, а колоните на една от емблематичните сгради на Кърджали бяха осветени в цветовете на българското знаме и на флага на ЕС.

   „ Винаги сме заедно, когато празнуваме и тогава чудесата се случват по–лесно и по–добре!”, каза кметът инж.Хасан Азис и пожела Новата година да е мирна за кърджалийци и за цялата ни страна, да има сполука и щастие във всеки дом през 2019”. Градоначалникът поздрави също и всички студенти по случай 8 декември, а Дядо Коледа обясни закъснението си с един ден, защото се забавил в Германия. 

    Малки, големи и още по - големи участници в празничната церемония се насладиха и на невероятното огнено шоу „Огънче” на дуо "Барбароните" от София, които гостуваха по покана на община Кърджали. Началото на празничната програма започна час преди това с голям спектакъл. На сцената на Дома на културата танцуваха и пяха малчуганите от детските градини, състави от ОДК и учебни заведения. Техните изпълнения радваха не само публиката, но и Дядо Коледа, неговите джуджета и еленчета, които бяха гости на концерта.

      Общоградското тържество завърши с голямо хоро, а  специалният гост Дядо Коледа раздаде лакомства на всички деца.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1300 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign