Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Среща с победителите от "Чудомириада 2007"

 18 Април 2007

Младите таланти от ОДК Кърджали ще изработят идейния проект на биоборд по случай 1 юни-Международен ден на детето.Тази идея се роди днес по време на срещата на кмета инж.Хасан Азис с наградените деца и техните ръководители, участници в “Чудомириада 2007”.Седемте възпитаници на ОДК Кърджали участваха в края на месец март в Първия национален празник на детските таланти,организиран от община Казанлък, съвместно с МОН и Националния дворец на децата и се завърнаха с шест златни и един бронзов медал.
Днес инж.Азис поздрави децата на Кърджали, представили достойно града ни по време на “Чудомириада 2007” и разговаря с всяко едно от тях за постигнатите успехи.
Вярвам във вас и съм спокоен за бъдещето на нашия край като виждам какво талантливо поколение расте тук, каза кметът,по време на срещата с победителите. Той благодари и на техните ръководители, които дават шанс на даровитите деца на Кърджали.
За всички участници в “Чудомириада 2007” общинското ръководство бе подготвило и малки подаръци. Фотографите завоювали два медала – първо и трето място получиха специализирана литература, свързана с цифровата фотография.На малката художничка Марина Николова,носител на златен медар от конкурса “Малките нашенци”,кметът връчи енциклопедия за изкуството, а за многознайковците от отбора ,спечелил първо място в състезанието “Познавате ли Чудомир?” бяха подготвени енциклопедии и Атлас за флората и фауната на света. В срещата днес участваха и ръководителките на трите школи към ОДК, чийто възпитаници завоюваха отличията по време на първия национален празник на детските таланти в Казанлък- на школата по изкуства - Севинч Ахмед, на клуба по фотография - Антония Грозева и на отборът участвал в състезанието “Познавате ли Чудомир” - Нели Арнаудова. Всяка една от тях също получи специализирана литуратура, която може да ползва по време на обучението на децата в съответната школа. От името на ОДК Кърджали,директорката Златка Пеньова благодари на общинското ръководство за доброто взаимодействие и за финансовата подкрепа, с чиято помощ младите таланти на Кърджали показаха на национално ниво своите знания и постижения.


Още снимки
 Прочитания: 3431 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign