Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Гласуваха актуализация на Бизнес и инвестиционна програма на „Пазар на производителите-Кърджали"ЕАД

 17 Декември 2018

 

    Общинските съветници гласуваха актуализация на Бизнес и инвестиционна програма на „Пазар на производителите-Кърджали"ЕАД за  периода  септември 2018 година - юни 2021 година.

 Промените бяха представени от изпълнителния директор на пазара Рамадан Вели. „След обстоен анализ на целите, които трябва да постигне дружеството през настоящия мандат на Съвета на директорите, а именно продължаване на финансовата стабилност на дружеството и редовното обслужване и погасяване кредита получен от „Алианцбанк-България" АД през 2012 г. в размер на 5,4 млн лева следва да се приеме нов Актуализиран Бизнес план и инвестиционна програма.Изпълнението на тази програма ще доведе до намаляване в края на мандата на настоящия Съвет на директорите на кредита към банката в размер до 400 хил.лева, който ще бъде обслужван от приходи в резултат на обичайната дейност на дружеството и изпълнение на инвестиционна програма до окончателното му изплащане”,  заяви Рамадан Вели

    На заседанието на Общинския съвет актуализацията на Бизнес плана и инвестиционната програма на Пазара  на производителите беше подкрепена от групата общински съветници на ДПС,  а опозицията от ГЕРБ, Реформаторски блок и БСП  гласуваха против. 

    „БСП няма да подкрепи  актуализацията Не ни убедихте, че изпълнявате ангажимента си Пазарът на производителите да бъде едно печелившо дружество”,  каза   Георги Кючуков от групата съветници на БСП. Той  заяви, че  не е изпълнено  обещанието   да  бъде   изготвена опростена таблица, в която   ежемесечно  да се проследяват  приходите   и разходите   на  тържището. Радослав  Милев от Реформаторския блок заяви категорично, че няма да гласува  за  инвестиционната  програма   за Пазара на производителите, в която „се говори само за разпродажба на  имущество”.  Общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов каза, че е  безотговорно   да се предлага  инвестиционна  програма, в която  „става дума  за активи от 10 млн лв., а вие  искате да продадете част от тях”.   Кадир Мустафов от ДПС  упреква  опозицията, че само критикува  без да дава свои предложения за решение. Той предложи покриването на пазара за промишлени стоки  да бъде  обвързано  със срок  до  2019 г., също на пазара като  едно от най – посещаваните места в Кърджали,  да бъдат  разположени   рекламни съоръжения , билбордове и др.

По предложение на Комисията по законност и обществен ред бе гласувано  решение, с което директорът на „Пазар на производителите – Кърджали” ЕАД да внася всяко тримесечие информация за изпълнението на Бизнес плана и инвестиционната програма.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1134 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign