Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриха обновеният ученически стол в с. Миладиново

 18 Април 2007

Днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис преряза лентата на въстановеният и обновен ученически стол в ОУ “Христо Ботев” с.Миладиново. На тържеството присъстваха кметът на селото Юсуф Ахмед, директорът на училището Байрям Юсейн, учители и всички ученици от учебното заведение.
Чрез тази нова социална придобивка община Кърджали цели не само да подобри хранителния режим на учащите се, но и да осигури присъствието им в класните стаи и в следобедните часове, когато се провеждат подготвителните заниятия за следващият ден или така наречената занималня, сподели инж.Азис.
Общинското ръководство започна подготовка за възобновяване на столовото хранене във всички средищни училища в малките населени места на общината и днешното откриване на ученическият стол в с. Миладиново е само първата стъпка към това, каза още кметът.
В училището в с. Миладиново се обучават 94 деца не само от централното кметство, но и от близките населени места. Първата стъпка за задържане на децата в училище е осигуряването на транспорт до средищното учебно заведение и това вече е направено. Училището разполага с специализиран автобус, който осигурява превоза на децата сутрин, по обяд и след приключване на подготвителните следобедни заниятия. Като плюс в работата с учениците се отчита и изграждането и оборудването на нов компютърен кабинет, в който децата имат възможност да научат основните правила и знания за работа с компютри.
От днес възпитаниците на ОУ “Христо Ботев” в с.Миладиново имат и още една придобивка –осигурена ежедневно топла и питателна храна, приготвена в обновеният кухненски блок на ученическият стол. Столът разполага с зала за хранене с около 40 места, съвременно оборудване, а децата се хранят в чиста и приятна обстановка. Закуската за всеки ученик от първи до седми клас е в рамките на 25 стотинки, а за 70 стотинки всяко дете може да обядва като менюто включва топла супа, основно ястие и десерт.
Директорът на училището Байрям Юсейн сподели, че част от продуктите, които се използват за подготовката на храната са собствено производство от опитното поле на учебното заведение намиращо се в близост до него. Там децата сами отглеждат зеленчуци и със сигурност знаят, че се хранят с екологично чисти продукти. Всеки клас има самостоятелен парцел в опитното поле и полага грижи за него, допълни още Байрям Юсейн. Той изрази надежда,че опитът им ще бъде последван и от други училища в малките населени места на общината.


Още снимки
 Прочитания: 2675 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign