Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

От 1 януари 2019 година са в сила Промените в Наредбата за прием в детските градини

 19 Декември 2018

От началото на 2019 г. влизат в сила нови срокове за подаване на документи за записване на деца в детските градини и яслени групи на територията на община Кърджали. Това предвиждат промените в наредбата за прием в детските заведения. 

Родителите вече няма да се редят на опашки в първия работен ден на януари. Документите ще се приемат от първия работен ден на март, като срокът за това ще бъде до края на април, каза заместник-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова.  

По думите й втората промяна в Наредбата за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини и в подготвителните групи е въвеждането на критерия „райониране”,   който ще носи една точка на дете с постоянен адрес в близост до детската градина. Това ще се удостоверява с документ за постоянния адрес на родителя.

При подаване на заявлението то трябва да бъде придружено с всички необходими съпътстващи документи, описани в Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини и в подготвителните групи в училищата на територията на община Кърджали, както и на сайта на община Кърджали, уточни Тихомирова.  

 


 Прочитания: 2162 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign