Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първа сватба в Кърджали за годината, кметът инж. Хасан Азис венча малки хора с големи сърца

 04 Януари 2019

    Първата сватба за 2019 г. се състоя вчера в Кърджали в тържествената зала на Обредния дом. Кметът инж.Хасан Азис лично венча младоженците сем. Джафер. Необичайното бе, че Севджан и Месут Джафер са от малките хора на България. Бащата на младоженката Нуртин е председател на организацията на инвалидите в община Черноочене.

     Това е първата сватба за годината и първата , в която лично кметът инж.Хасан Азис венчава младоженци,  сподели управителят на Общинското предприятие „Обредни дейности” Моника Атанасова .Тя посочи, че през последните години се наблюдава ръст на бракосъчетанията в Кърджали. През 2017 г.те са били 252, а през миналата 263.

  За нас това е знаково събитие. Искаме цялата година да бъде изпълнена с празнични прояви. Очакваме от младото семейство още поводи за празненства  до края на  годината, подчерта Шенай Бекир,  организатор  на събитието и председател на Областната организация на Съюза на инвалидите в Кърджали. Принос в организацията на сватбеното тържество имат Шенай Мехмедали, осигурила за младоженците букет, шампанско, бонбони, пита, подаръци, и фирма „Видео R”. Това е празничен ден, който посрещаме с вяра и надежда. От тук нататък вие ще вървите  ръка за ръка в нов живот. Това каза по време на сватбената церемония кметът инж.Хасан Азис. Той изрази радостта на присъстващите от това, че младите хора са решили да създадат семейство. Брачните пръстени са знак на съюза между вас, образ на прегръдката. Той изрази увереност, че в основата на съвместния живот ще бъдат силата, честността и добротата. Пожела многобройна челяд и свято семейно огнище. Градоначалникът прикани родителите да предадат опита си на младото семейство и поздрави кумовете. Кметът инж.Хасан Азис връчи брачното удостоверение на младоженците.

 

Още снимки
 Прочитания: 1612 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign