Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започна областният конкурс за детска рисунка на тема „Бъдещето през моите очи“

 15 Януари 2019

Обединен детски комплекс и GLOBAL NET в Кърджали организират за четвърти  пореден път областен конкурс за детска рисунка на тема: „Бъдещето през моите очи“.  

Целта е да се открива, популяризира и подпомага развитието на детския талант в областта на изобразителното изкуство. С участието на малчуганите още ще се стимулира и развие визуалната и изобразителна култура и детската им фантазия. Ще се засили интереса на подрастващите към изучаване на бъдещето и ще се активира творческата им активност.

 Темата „Бъдещето през моите очи” предоставя възможност на децата да разгърнат своето въображение и мечти, като направят творческа интерпретация във всички възможни посоки:  високи технологии, мобилност, архитектура, градове на бъдещето, природа, превозни средства, космос и други пространства и др.                                                                            

                                                                                            

Право на участие в конкурса имат всички деца и ученици на възраст от 6 до 18 г. Всяко дете може да участва в конкурса с не повече от 2 живописни или графични рисунки, с материали по избор.  Размерите на  рисунката трябва да са 35/50 см. На гърба на всяка творба трябва да има следната информация: трите имена на автора, възраст и клас,  точен адрес и телефон за връзка, училище, извънучилищно звено, заглавие /ако има/, име и фамилия на ръководителя

 Оценка и класиране на участниците ще се извърши в три възрастови групи:

І група:  6 – 10 г.;  ІІ група:  11 – 14 г.; ІІІ група: 15 – 18 г.

Ще бъдат присъдени  І, ІІ и ІІІ награда и поощрителни награди за всяка възрастова група.

 Наградите са осигурени от фирма „Global Net”. Изпратените творби не се паспартират и остават във фонда на ОДК –  Кърджали

Рисунките  трябва да се предадат в ОДК или да се изпратят на адрес в срок до 11. 02.2019 г.:

гр.Кърджали 6600, ул.”Полковник Дервингов” №1, п.к. 102

Общински детски комплекс, За конкурса;тел. за информация: 0361 6 23 24

Наградените и селектирани от журито рисунки ще бъдат експонирани в изложба „Бъдещето през моите очи”, която ще се открие на 20.02.2019 г. от 15.00 часа в Детската художествена галерия на ОДК – Кърджали.


 Прочитания: 2065 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign