Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Почистиха местността "Венерин косъм"

 21 Април 2007

Община Кърджали, приподоизследователски отряд “Малката Ахрида” при СОУ”Св. Климент Охридски “ и фирма “Титан Клинър “ ООД стартират съвместна инициатива под надслов “Да опознаем нашето природно богатство”. За целта ще бъдат изработени и поставени специални табели, които ще информират местните жители и гости на региона за редките растителни и животински видове. Идеята бе анонсирана днес от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, който се включи в почистването на местността “Венерин косъм “ в района на Кьош дере.
Учениците и техните ръководители бяха подготвили специални ръкавици и чували за акцията . Преди тя да стартира изслушаха кратка беседа за намиращото се в близост находище на естествана папрат. Беседата с интерес проследи и градоначалникът, който сподели ,че едва днес научава тези интересни подробности за находището край Кърджали.
Чрез грижите си за този рядък растителен вид, ние научаваме много интересни факти за флората на Източните Родопи, участваме със свои разработки в различни проекти, казаха децата. Ръководитетелката на “Малката Ахрида “Елена Топалова коментира,че ековъзпитанието на учениците от СОУ”Св. Климент Охридсики “е много важно,защото по този начин се създават навици за опазване на природата.
Вярвам, че примерът на малките природозащитници ще бъде последван и от други деца в общината, това е един от начините за развитието на екотуризма в региона. Ние като ръководство ще подкрепяме всяка една подобна инициатива, каза още инж. Азис.

Още снимки
 Прочитания: 2400 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign