Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Вандали посегнаха на 70-годишен смърч в Градската градина

 13 Март 2019

70-годишен сребърен смърч осъмна, вчера, с окършени долни клони  и нарушена цялостна визия на короната.  Дървото е едно от общо трите, които растат в областния град. Това е първо подобно посегателство върху толкова скъп и ценен вид от близо 20 години, откакто е приета наредбата за опазване на зелената система, каза инж.Анжела Василева, главен експерт в отдел "Опазване на околната среда“ в община Кърджали.

„Счупени пейки, счупени осветителни тела и разбити кошчета за отпадъци. До сега цитирахме тези вандалски актове върху парковата среда в Кърджали. От вчера вече имаме и посегателство върху зелената система и то  върху дърво оформяло се дълги години“, каза още инж. Василева и допълни:

„За съжаление не знаем кой е извършителят на деянието, но се обръщам с апел към кърджалийци, ако имат някаква информация за случая да ни се обадят.“

Във връзка с посегателството върху дървото инж. Василева се обърна с апел и към всички да пазят зелената система, създадените паркови зони формирани дълги години и да бъдат безкомпромисни към вандалските актове.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 903 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign