Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали се срещна с инвеститори от Дания

 14 Март 2019

Инвеститорски интерес и възможност за реализация  на производството си на територията на Кърджали заявиха  Улрик Палисхож и Ларс Нилсен,  представители на датската  фирма COMFYSOCKS  от  град Хенинг  на среща с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Фирмата  е семейна, а собствениците й, които разговаряха с кмета заявиха, че идеята им е да изнесат производството си в България, като са се ориентирали към района на Кърджали. Фирмата работи в сферата на текстилния бранш и се занимава с производство на спортни чорапи. В момента датчаните търсят терен, между 10 и 12 декара, който да бъде подходящ за бъдещата им дейност в нашата страна.

Инж. Азис представи възможностите на общината като място, в което през последните години са инвестирали големи фирми от Европа и САЩ.  Като вариант за реализация на идеята на инвеститорите инж.Азис  представи проекта на общината , разработен по програма  ФАР-ТГС, за нова Индустриална  зона на Кърджали, както и другите обособили се вече в областния център производствени зони.

По време на срещата бяха коментирани ситуацията на пазара на труда, възможностите за набиране на работна ръка и индустриалните перспективи на Кърджали.

По-късно инж. Азис  заедно с инвеститорите направиха оглед и на Индустриалните зони на града, включващи тази разработена по проекта  по ФАР  и старата  зона в района на бившето ОЦК.

Още снимки
 Прочитания: 983 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign