Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес на стадион”Дружба” се проведе районното състезание “Млад огнеборец” в Кърджали

 21 Април 2007

Днес на стадион”Дружба” се проведе районното състезание “Млад огнеборец” в Кърджали.В напреварата се включиха единайсет отбора , които в продължение на няколко часа практика показаха наученото за действие при пожари.За поредна година победител стана отрядът от село Стремци.На второ място се класираха учениците от Черноочене,а на трето от СОУ “Св.Св.Климент Охридски” Кърджали.Победителите бяха поздравени от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис ,който връчи и купите и медалите на най- добрите Той пожела на младите огнеборци успех в овладяването на трудната пожарникарска професия и изрази надежда,че членовете на клуб “Млад огнеборец” ще оказват помощ и съдействие при възникнали кризисни ситуации. На награждаването присъстваха директорът на Областна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Христо Тодоров, началникът на РСПАБ Кърджали,ръководителят на Алпийският отряд Минчо Гумаров,преподаватели и огнеборци .
Отрядите“Млад огнеборец” съществуват като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите и аналог на младежките противопожарни формирования в развитите европейски страни. В тях членуват деца на възраст от 10 до 16 години,които преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност,.
Оряд “Млад отнеборец” село Стремци,победител в днешното районно състезание ,ще премери сили и в областния кръг ,ако победи ще се състезава по време на осмите републикански игри.Още снимки
 Прочитания: 2399 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign