Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали се побратимява с централната брюкселска община Сен Жос и турската Маниса

 28 Март 2019

Община Кърджали се побратимява с централната брюкселска община Сен Жос и турската Маниса, съобщи на брифинг кметът инж. Хасан Азис.

От думите му стана ясно, че утре в Кърджали пристига делегация от централната Брюкселска община Сен Жос за подготовка на документи, свързани с подписването на договор за сътрудничество и побратимяване между община Кърджали и брюкселската община.

Инж. Азис припомни, че първите контакти с кмета на Сен Жос са били при посещението му през юли миналата година. В последствие той е спечелил за трети мандат изборите и сега изпраща делегация, която трябва да подготви документи за подписването на договора за побратимяване и сътрудничество. В нея са включени заместник-кмета по заетостта, заместник-кмета по спортните дейности, творец от общината и представител на българската диаспора в Брюксел.  Кметът изтъкна, че Общинския съвет също трябва да вземе решение за побратимяването с белгийската община.

Инж. Хасан Азис съобщи още, че на 27 април в Кърджали ще бъде подписан договор за сътрудничество и побратимяване с турската община Маниса, за който договор вече има решение на Общинския съвет. Град Маниса е столицата на електрониката в южната ни съседка, подчерта кметът. Договорът предвижда разширяване на възможностите за сътрудничество в областта на културата, образованието и спорта, така и възможности за инвестиции в областта на електрониката и електротехниката, каза още градоначалникът. 


 Прочитания: 786 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign