Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали инициира подписка за запазване на летището в кв. Гледка

 28 Март 2019

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис инициира подписка за запазването на летището в кв. Гледка, съобщи днес на брифинг самият той. Това негово действие е продиктувано от риска летището да бъде унищожено, тъй като в тази зона ще бъде разположена и индустриалната зона на Кърджали, инициирана от областния управител, а сега изпълнявана от национална компания „Индустриални зони”.

Утре градоначалникът е поканил на среща по темата целия Управителен съвет на Авио - клуб Кърджали, към която ще се присъедини и президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев, на която ще потърси съдействието им и ще ги покани да се присъединят към инициативата за подписката. Инж. Хасан Азис ще потърси съдайствие и от инициативата „Криле над кърджали”, която също да подкрепи подписката за спасяването на летището. „За тази цел ще предложа на Авиоклуба да покани 5 самолета, които да кацнат на летището и по този начин да подкрепят подписката”, каза градоначалникът.

Тя ще бъде изпратена до областния управител, министрите на транспорта, икономиката, на туризма, до министър-председателя, до президента и до председателя на Народното събрание. „Защото унищожаването на едно летище не е въпрос само от местен характер. Да се отказваме или унищожаваме едно летище е груба държавническа и управленска грешка, която ще носи десетки години напред негативен резултат за развитието на Кърджали”, коментира градоначалникът.

По думите му ако обществеността на Кърджали – безнеса, неправителствените организации, хората на Кърджали, медиите, са само и единствено свидетели на разрушаването на летището, отговорността става обща.  Затова той ги покани всички те да се присъединят към подписката в защита на съоръжението.


 Прочитания: 797 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign