Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Побратимяваме се с община в Брюксел, Белгия

 29 Март 2019

На официално посещение в община Кърджали днес бе делегация от община Сен Жос тен Ноод, Брюксел,Кралство Белгия. Делегацията бе в състав: Дора Илунга- Заместник-кмет по заетостта, социалните дейности и туризма, Кадир Озоканчъ - Заместник-кмет по спортните дейности и общински въпроси, Монижа Танацефти - Директор международно сътрудничество, Ришар Блин – творец, Милена Радева - представител на българската диаспора в Сен Жос тен Ноод.

Делегацията проведе работна среща с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Двете страни обсъдиха сферите на сътрудничество  между двете общини, които да намерят място в  бъдещия Договор за партньорство, който ще бъде подписан след решение на ОбС-Кърджали.

Беше уточнено процедурите за подписване на договора да приключат до края на април, за да може през месец май документът да бъде подписан в Брюксел.

Разговорите за по-тесни контакти между двете общини стартираха през юли 2018г., когато на посещение в Кърджали бе кметът от белгийската  столица Емир Кър.Той беше изключително впечатлен от уникалните природни дадености на региона и мирното съжителство на хора от  различни  етноси и религии в родопския град.

 

Още снимки
 Прочитания: 1694 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign