Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланикът на Ирландия гостува на кмета на Кърджали

 17 Април 2019

Посланикът  на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс гостува днес на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Пред градоначалника той е споделил, че идва в Кърджали, за да се запознае с икономическото развитие на района, възможностите за инвестиции, големите проекти, реализирани в общината, туристическия потенциал, историческите обекти.

Инж. Азис е разказа за реализираните  през последните години големи проекти с европейско и национално финансиране, сред които Пазара на производителите, “Водно огледало“, Парк „Арпезос”, т.н.“Воден цикъл“, който включва и изграждане на пречиствателна станция.

Гостът е проявил интерес към проектите за социализация и консервация на Перперикон.  От своя страна инж. Азис го е информирал, че предстои изграждане на посетителски център в подножието му,  а в близките дни в столицата ще се представи изготвения макет на  обекта, който по-късно  ще бъде експониран в Кърджали. 

Кметът е запознал дипломата  с  проекта за индустриална зона, изработен с европейско финансиране  и условията за инвестиции в общината.

Инж.Азис подчерта, че Кърджали е известен като „столица на толерантността“, заради специфичния етнически и религиозен състав на населението, което съжителства мирно от столетия, че има добър диалог като кмет с представителите на различните  религиозни общности , които  приема като представители на официални институции.

 

Още снимки
 Прочитания: 1787 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign