Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Голямото семейство на носителите на "Стипендия Кърджали" се увеличи с още трима

 24 Май 2019

Към голямото семейство на носителите на „Стипендия Кърджали” днес се присъединиха още трима зрелостници, заслужили със своите постижения отличието. Това са Краси Розалинов Хаджиев - ученик от XII клас на СУ „Отец Паисий”, Александра Орлинова Заимова - ученичка от XII клас на СУ „П.Р. Славейков” и Лия Делчева Стамболиева  - ученичка от XII клас на ЕГ „Христо Ботев”.

Тримата  получиха своето публично признание на днешното тържество по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, а наградите -статуетка и грамота, им връчи кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.

Кърджали се гордее със своите   32-ма  носители на  стипендия „Кърджали“, единствена по рода си награда в национален мащаб . Вече тринадесет поредни години  общинското ръководство подпомага нашите  най-изявени, с най-високи постижения  на национални и международни конкурси и олимпиади  абитуриенти с едногодишна стипендия в размер на една минимална работна заплата месечно.

И тримата нови носители на стипендията  имат множество отличия и завоювани първи места в областни, национални и международни състезания и олимпиади през годините и са предварително приети във висшите учебни заведения.

От завоювани призови места Краси Хаджиев  е приет за студент във всички специалности с химия в Софийския университет, Пловдивския университет, ХТМУ.

 Александра Заимова е приета за студент във Философските факултети на СУ „Климент Охридски”, ПУ „Паисий Хилендарски”, ВТУ „Св. Св. Килрил и Методий”.

Лия Стамболиева   е приета за студент в СУ „Климент Охридски” - специалност Немска филология.

И тримата носители на стипендията имаха възможност да благодарят за високо признание, което получиха  и обещаха с гордост да носят името на Кърджали.

 

Още снимки
 Прочитания: 610 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign