Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общинските съветници решиха имотът за бъдещата спортна зала да бъде прехвърлен безвъзмездно на спортното министерство

 30 Май 2019

Като допълнителна точка от дневния ред, днес общинските съветници гласуваха терен на общината да бъде прехвърлен безвъзмездно в собственост на Министерството на младежта и спорта чрез дарение, за изграждане на новата спортна зала в Кърджали. Решението бе прието с 32 гласа "за". Теренът се намира на територията на парк „Арпезос” и е на площ от  7 310 кв. м.

Общинските съветници гласуваха и предложението на общинския съветник Милко Багдасаров към договора за прехвърляне в отделна клауза да бъдат предвидени и действия за монтаж и демонтаж на съществуващите съоръжения  от игрището  за плажен волейбол намиращи се в прехвърляния имот.

За да се стигне до днешния акт на прехвърляне на терена, на априлската сесия общинските съветници гласуваха единодушно  промяната на статута на имота той да промени статута си от публична общинска в частна общинска собственост.

Това се наложи след като през 2018 година Министерството на младежта и спорта осигури 3,6 милиона лева за изграждане на новото спортно съоръжение. Първоначално теренът определен за това бе в района на бившия селскостопански техникум в района на ОЦК. След проведен обществен дебат, поради екологични съображения и отдалечеността на терена от спортната инфраструктура на Кърджали, се прие той да бъде в района на парк „Арпезос”.

По проект капацитет на сградата на новата спортна зала е 1000 места. В залата ще бъде възможно провеждането на всякакви състезания, включително и мачове по мини футбол. В сграда ще има две тренировъчни зали, помещение за фитнес и витаминен бар. Предвиден е и голям паркинг, който да отговаря на капацитета на залата.


 Прочитания: 305 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign