Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес бе открит напълно обновеният Детски отдел на РБ „Н. Й. Вапцаров”

 30 Май 2019

Днес в РБ „Н. Й. Вапцаров” в Кърджали бе открит напълно обновения и ремонтиран Детски отдел на най-голямото книгохранилище в областта. Преобразяването на библиотечното пространство е осъществено с подкрепата на кампанията „Избери, за да помогнеш 2018” на Райфайзенбанк-България, по време на която са събрани общо 3097 лева. Реализираният проект, с който духовното средище е кандидатствало, „Библиотеката и децата – заедно можем повече”, е насочен към по-пълноценно интегриране на деца и младежи със специални образователни потребности.

Със събраните средства са закупени нови мебели, интерактивни пособия и помагала, специализирана литература за родители и ресурсни учители. Отделно от това със средства от бюджета на библиотеката са боядисани стените и таваните, монтирана е нова дограма, подновени са работните места на библиотекарите.

В церемонията по откриването на обновения Детски отдел участваха Любомира Сендова – управител на Офис Кърджали на Райфайзенбанк и заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, а също и деца от Детски център „Надежда” и от ОУ „Св. Климент Охридски”.

Катя Петкова, завеждащ отдел „Каталогизация” в библиотеката благодари на Райфайзенбанк за това, че вече 10 години провежда тази благотворителна кампания и благодарение на която се подкрепят социални и културни проекти.  Тя благодари и на всички дарители, които са се включили в кампанията.

Заместник кметът Веселина Тихомирова поздрави всички участвали и прегърнали идеята на кампанията „Избери, за да помогнеш”, както и всички библиотекари включили се със собствен труд при обновяването на Детския отдел. „Превърнали сте го в едно желано и приятно място, в което, сме убедени, ще имате все повече посетители. Чудесно е, че следваме доброто в името на децата и на децата с увреждания”, каза Тихомирова. Тя подари на детския отдел от името на кмета инж. Хасан Азис литература с детски приказки от български и чужди автори.

Завеждащ Детския отдел Галя Настева също благодари на донорите в кампанията, на всички включили се с труд от Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров”, на община Кърджали за подкрепата, на Райфайзенбанк за възможността, която са предоставили чрез кампанията. „Доволни сме, че благодарение на кампанията „Избери, за да помогнеш” успяхме да направим едно уютно място, което отговаря на съвременните изисквания за нашите деца, които са и наши приятели. Много се радваме, че децата с увреждания ще бъдат част от всички деца на Кърджали. Те няма да бъдат разделяни. Работят със своите връстници, тук в библиотеката”, каза Галя Настева.

    

Още снимки
 Прочитания: 518 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign