Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Президентът Румен Радев бе гост на най-голямото училище в Източните Родопи СУ "П.Р.Славейков"

 31 Май 2019

         Това не е обикновено българско училище, това е храм на българската просвета, на български дух и на знанието. С тези думи към учениците и учителите на най -голямото в Южна България учебно заведение - СУ„П.Р. Славейков” се обърна днес президентът Румен Радев, който  бе на посещение в Кърджали   по  покана на  ръководството и учениците от Училището за шампиони  по случа  края на учебната година за най – малките ученици

    Визитата на държавния  глава започна малко след  10, 30  часа  тази сутрин. На входа  на  училището държавният  бе  посрещнат от кмета  инж. Хасан  Азис,  директорът Милко Багдасаров и  председателките на Ученическия парламент Демет Джамбазова и Преслава Митева, след което гостите преминаха  през шпалир от  ученици. 

В приветствието си президентът посочи, че България има нужда не само от образовани, знаещи и можещи младежи, а и от  бъдещи лидери. „Много млади хора през последните години напуснаха нашата родина, но аз съм убеден, че тази тенденция ще се пречупи от младите лидери сред вас, които ще градят модерна България с мъдрост, дух, знание, просветеност и отговорност и които ще поставят народното дело над личното облагодетелстване“, заяви Румен Радев. Държавният глава отбеляза, че в ръцете на новото поколение е отвоюването на правото младежите да имат големи мечти в България.

Президентът поздрави най-малките ученици, за които днес приключва учебната година, а абитуриентите призова да пазят „духа на знанието“, независимо какви решения им предстоят. Румен Радев се запозна и с постиженията на учебното заведение и разговаря с изявени ученици от клубове и школи в града.

След училищния празник президентът разговаря с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 369 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign