Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Междуетническа инициатива връчи наградата "Най-толерантна личност"

 27 Април 2007

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис получи призът за най-толерантна личност по програма “Междуетническо взаимодействие” на Фондация “Партньори-България”, финансирана от Американската агенция за международно развитие. Наградата бе връчена днес по време на заключителната конференция на програмата в Кърджали.
“Приемам отличието не като лична награда, а като признание за Кърджали. Доброто взаимодействие между отделните етноси е един от основните принципи в нашата работа като екип. Междуетническото взаимодействие бе заложено и при сформирането на кметското ръководство, в което са включени представители на етносите – турци, българи и българомохамедани. Показателно за работата на община Кърджали е и последната инициатива –поставяне на художествено осветление на двата централни храма – църквата “Св.Георги Победоносец” и джамията, а и много наши предишни прояви.”, сподели пред присъстващите градоначалникът.
Програма “Междуетническо взаимодействие” на Фондация “Партньори-България”, финансирана от Американската агенция за международно развитие работи в България от 7 години. Реализираните дейностите по нея за Кърджали са – създаване на Център по медиация с 11 квалифицирани медиатори; обучени 27 души по Програма “Лидерски институт”, а други 57 са включени в курсове и обучителни семинари; подкрепени са 14 инициативи в областта на образованието, социалните услуги и икономическото развитие. Действието на програмата приключва през месец септември тази година.


Още снимки
 Прочитания: 2201 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign