Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Двама от Кърджали отличени в националната кампания "Имам бизнес идея!"

 07 Юни 2019

Илия Илиев, представител на ОДК и Мелих Якуб от ЕГ „Христо Ботев“ са двамата участници от Кърджали, които бяха наградени по повод приключване на националната кампания „Имам бизнес идея!“. В нарочно събитие екипът на ОИЦ-Кърджали връчи на победителите грамоти и награди и представи работата на центъра и възможностите  за кандидатстване по европейски проекти с цел осигуряване на образование и заетост.

За победителите в кампанията беше организирано специално събитие в София, по време на което те се срещнаха със заместник-председателя на Управителния съвет на „София Тех Парк“ АД - Натанаил Стефанов, който им разказа как се реализира една успешна бизнес идея и сподели своя опит в сферата на предприемачеството. Заедно с лектори от интерактивния център за наука и технологии „TechnoMagicLand“, финалистите посетиха живата експозиция в центъра.

Кампанията „Имам бизнес идея!“ е организирана от мрежата Областни информационни центрове в страната и Дирекция „Централно координационно звено“ в Министерски съвет. Тястартира на 15 април и приключи на 23 май. Конкурсът е част от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“ 2019г.  В него участваха млади предприемачи на възраст 14 – 18 години, които се съревноваваха с видео клипове, в които по оригинален и креативен начин представиха свои бизнес идеи.

 

 

Проект № BG05SFOP001-4.001-0027-C01, "Областен информационен център Кърджали - в подкрепа на гражданите" съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален  фонд.

 


 Прочитания: 1433 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign