Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Работна програма “Изкуство – село”

 29 Април 2007

Община Кърджали и Младежки център КРЪГ организираха на 28 април еднодневен уъркшоп за 30 деца и младежи от кметствата Дъждовница, Широко поле и Рани лист в Арткъщата в с. Дъждовница. Зам.-кметът на община Кърджали Красимира Живанова откри програмата и взе участие в работата по модули.
Тази програма е част от съвместния проект на Община Кърджали и Кръг на тема “Първо младежко културно проучване на територията на община Кърджали за представяне на традициите и занаятите на местните етноси”, в рамките на което през м. юни ще бъдат организирани младежки изложби на трите кметства в Артгалерията. Участниците в уъркшопа работиха по групови и индивидуални проекти и бяха обучавани да представят традициите, културата и спецификата на своите села със средствата на културата и изкуството. Младежите събираха песни от местни жители, създаваха арткомпозиции от материали от всекидневния живот, импровизираха едноминутни скечове, като изпълняваха роли на кметове, възрастни жители на селата, чуждестранни гости, изследователи и творци. В резултат на работата в открити пространства бяха създадени фигури от природни материали, въздушни структури на селски къщи, дори едно градинско чучело беше “въвлечено” в младежките дизайнерски проекти, целящи да очертаят профила на автентичната местна среда.
Творческо предизвикателство за младите участници бяха колекциите и каталозите, представящи творци от много европейски страни, Япония и САЩ, които вече са работили по свои проекти в Арткъщата в Дъждовница.

Още снимки
 Прочитания: 2156 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign