Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланикът на Мароко  гостува на кмета на Кърджали

 10 Юни 2019

Посланикът  на Мароко Нейно Превъзходителство Закиа Ел Мидауи гостува  днес на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. На срещата присъстваха и заместник кметовете Тунджай Шюкрю, Веселина Тихомирова и Катя Митовска.

Инж.Азис  запозна гостенката с икономическото развитие на района, големите  инвестиции от последните години, реализираните проекти като Пречиствателната станция, Водното огледало, Пазара на производителите, новия парк в центъра на града и др.По време на разговора беше коментирано подписаното споразумение за предоставяне на административни услуги по електронен път между Кърджали и брюкселската община Сен Жос тен Ноод, която ще улесни кърджалийци, живеещи в Европа и идеята подобни договори да се подпишат и с други побратимени на Кърджали общини в различни държави.

Гостенката се впечатли изключително от стипендия „Кърджали“, която общината дава всяка година на изявени абитуриенти.Досега носители на приза са 32 зрелостници, които в продължение на година са получавали стипендия в размер на една минимална заплата месечно.“Вие може да служите като училище за другите общини в България с такива начинания.Това могат да правят само хора, които обичат страната си, общината си, хората си“, подчерта Н.Пр. Закиа Ел Мидауи.

Инж.Азис и дипломат №1 на Мароко коментираха съвместни инициативи, които да бъдат реализирани в Кърджали в следващите месеци.

В края на срещата двамата размениха подаръци.По-късно кметът показа на гостенката Пазара на производителите.

Още снимки
 Прочитания: 1878 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign