Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Прессъобщение

 17 Юни 2019

Прессъобщение на община Кърджали – 17 юни 2019г.

Уточнение: Община Кърджали няма вина за непостигнатите цели  на кампанията „Бъди войник“ на МО

В информация, публикувана  на сайта на Министерство на отбраната се посочва, че по време  на проведената кампания „Бъди войник“ на 12 юни т.г. в Кърджали не са постигнати поставените цели - пред широката общественост в града да бъдат демонстрирани способностите и професионалните умения на военнослужещите от Специалните сили и да бъде дадена възможност на голям брой младежи да се запознаят с военната служба по време на информационната борса. Като основна причина за това се посочва липсата на координация от страна на общинските власти, поради което в централната част на града  са проведени две важни  мероприятия по едно и също време на много близки места.

В тази връзка община Кърджали уточнява, че традиционната открита сцена на талантите, организирана от Детски и младежки парламент към ОДК -гр. Кърджали е насрочена  за 12 юни от 17.30 ч. и  е включена в Културния календар на общината, който е изготвен още през месец декември 2018г. Участници и публика на това мероприятие са основно деца и техни близки, което по никакъв начин не отговаря на написаното за „една и съща аудитория“.  

Кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“, както става ясно, е насочена към широката общественост в град Кърджали, а  откритата  сцена на талантите, организирана от Детски и младежки парламент към ОДК- гр. Кърджали и Младежки клуб към ОСНВ – Кърджали събира на едно място деца и ученици от град Кърджали.

Важно е да посочим също така, че писмото от Военното окръжие е входирано в общината на 5 юни 2019 г.  и 16.00ч. е посочен за начален час на проявата.  Общинска администрация е изпълнила всички искания на МО по отношение на техническото и логистично осигуряване на мероприятието. По предварителна програма  кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“ е трябвало да приключи преди старта на откритата сцена на талантите.

Община Кърджали  не може да бъде обвинявана за непостигнатите цели  на  кампанията „Бъди войник“, която поради организационни проблеми е стартирала  със закъснение  от час и половина  и е съвпаднала като време с началото на откритата сцена на талантите.  В израз на уважение, Кмета на общината  покани на среща представителите на МО и заедно с тях  присъства на демонстрираните способностите и професионалните умения на военнослужещите от Специалните сили. Ръководството на общината винаги до сега е подкрепяло всички усилия на Министерството на отбраната за възпитание на патриотичен дух сред младите хора на България и издигане на престижа на Българската армия. В тази връзка Община Кърджали  изразява своята готовност  да съдейства отново за второто  издание на кампанията „Бъди войник“.

 


 Прочитания: 1309 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign