Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

МОЩНИ ДЖЕТОВЕТЕ СПОРЯТ ЗА БАЛКАНСКА КУПА 2019 ЛИ

 18 Юни 2019

За втора поредна година джет ски шампионата на България ще стартира в Кърджали на Водното огледало и язовир „Студен Кладенец“.

След успешния старт през 2018-а година, градът отново спечели домакинство на Балканската Джет ски купа. На старта ще застанат над 50 състезатели от България, Гърция, Румъния, Сърбия и Унгария в спор за титлата.

Сред имената прави впечатление шампиона на Гърция Никос Флорос, европейския шампион по свободен стил (Free Style)  Дени Делиман от Румъния и българските шампиони Александър Петров – с осма позиция на Световното първенство, Валери Михалев и Христо Щърбанов.

Атракция ще бъдат и шестте дами в женския клас-пет от България и една от Сърбия.  В класа на най-малките “Junior”са записани осем участника от България и Румъния. Местният клуб „Кинекс Рейсинг“  отново ще участва с трима състезатели – Стоян Топалов и Николай Николов при експерт класовете и Даяна Топалова при жените.

Най-добрият български пилот с Балканска и вицешампионска титла от европейските шампионати Кристиян Киров този път ще бъде Директор на състезанието и ще сподели опита си натрупан от многото международни участия в европейски и световни първенства.

Домакин на надпреварата отново е Община Кърджали. В лицето на кмета инж. Хасан Азис, Водомоторната федерация на България има силна подкрепа и отличен съорганизатор. Градоначалникът също ще се впусне в надпреварата с най-мощния джет на Кристиян Киров.

Стартовете започват от 10 часа на 21 юни до село Широко Поле, на 22 юни след 10 часа са финалните серии, а вечерта на водното огледало срещу КАТ ще бъде официалното откриване с концерт и пиротехническо шоу звук и светлина.

Още снимки
 Прочитания: 1475 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign