Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Голмайсторът на ПФК „Арда-1924“ Ахмед Осман стана почетен гражданин на Община Кърджали

 20 Юни 2019

Голмайсторът на ПФК „Арда-1924“ Ахмед Осман, автор на победния гол в решаващия мач за влизане на футболния отбор в Първа лига, днес бе удостоен  със званието „Почетен гражданин“ на Кърджали. Решението за присъждане му бе прието единодушно от присъстващите 35 общински съветници на днешното заседание на Общинския съвет Кърджали. Мотивите за номинирането бяха прочетени от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, който подчерта:

„Благодарение на отбелязания единствен гол на баража за влизане в първа лига, изигран с тима на „Септември“-София на 29 май 2019 г., ПФК „Арда-1924“ се класира за първи път в 95-годишната си история в елита на българския футбол. След попадението в 111 минута на мача появилият се от резервната скамейка Ахмед Осман се превърна в герой на града и на водения от треньора Стамен Белчев тим. Във всички изиграни минути до сега  Ахмед е показвал, че е във форма на терена и се бори и радва феновете, които много често скандират името му. Предложената кандидатура е на доказана личност с изключителни заслуги и принос в областта на спорта в община Кърджали и региона“, каза инж. Хасан Азис.

Получаването на званието бе съпроводено с бурни аплодисменти от залата, а от трибуната на местния парламент новият почетен гражданин на Кърджали бе поздравен от областния управител Никола Чанев.

„Изключителна чест е за мен да съм един от първите хора, които ще поздравят нашия съграждани Ахмед Осман със званието „Почетен гражданин“ на Кърджали.  Изключителна чест, защото като човек роден и израснал на пазара, за мен е удоволствие да поздравя първия почетен гражданин от този квартал. Човек, чиито футболни и човешки качества са известни, но човек чието най-голямо достойнство, най-голямо постижение е, че  в онази 111 минута беше не гола, който вкара, а това че даде усмивка на кърджалийци, усмивката на стотиците на стадион „Локомотив“ и на хилядите пред телевизионните екрани. Усмивка, която ни накара за няколко минути да забравим всички проблеми, всички грижи  и да бъдем горди с това, че любимият на всички футболен клуб „Арда“ е в „А“ група.“, каза Чанев.

38-мият почетен гражданин на Кърджали Ахмед Осман също се обърна към присъстващите в залата с думи на благодарност.

„За мен е чест да бъда избран за почетен гражданин на град Кърджали. Благодаря ви от сърце. Вашата подкрепа към мен и към „Арда“ сбъднаха мечтата на града ни. Обещавам, че ще дам всичко от себе си „Арда“ да постигне по-големи успехи“, каза Осман.

Ще припомним, че предложението за  присъждане на званието на Ахмед Осман бе направено от президента на ПФК „Арда 1924“ Петър Пешев, който днес също присъства в залата. То бе подкрепено от  кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, областния управител  Никола Чанев и ОбС -Кърджали.

Номинацията на Ахмед Осман  беше разгледана на заседание на Постоянната комисия по Образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество. Комисията реши и внесе на Председателски съвет предложението, а Съветът гласува с пълно единодушие днес той да бъде предложен за почетен гражданин. Така  Ахмед Осман стана 38-мия „Почетен гражданин“ на Кърджали. Той е и първият футболист, който получава това голямо признание.

 

Още снимки
 Прочитания: 2189 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign