Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Над 400 души ще участват в 21-то издание на Националния тракийски събор „Кърджали 2019”

 28 Юни 2019

В събота, на 29 юни, от 10.00 ч. в парк „Простор” на площадката до детската железница ще се проведе двадесет и първият Национален тракийски събор „Кърджали 2019”, организиран от  Тракийското дружество  „Д. Маджаров" със съдействието на Тракийско младежко дружество- Кърджали, Народно читалище  ”Тракия-2009”, Министерство на културата, Областна администрация Кърджали  и Община Кърджали.

Тази година в  Националния тракийски събор „Кърджали 2019“ е включена и инициативата „Багри от Тракия и Родопите в палитрата на Европа“. Целта й е да популяризира живото културно наследство и приноса на страната ни към европейските ценности, да стимулира интереса на младите хора и да покаже, че фолклорът на Тракия и Родопите е конвертируем продукт.

Заявилите участие в събора са над 400 души. Наред със съставите и солистите на „ТД - Д. Маджаров“ и НЧ ”Тракия-2009” от града ще участват състави и солисти от НЧ „Родопски фар“, кв. Гледка, два детски състава от СУ „ Йордан Йовков“ и един от ОДК Кърджали.

Заявка за участие в събора са дали  и тракийските дружества от  Момчилград,  Крумовград, Кирково, Припек ,“Дельо войвода“ от гр. Златоград и „Войвода Руси Славов“ от гр. Пловдив. От района на Кърджали участници са Джебел, Тихомир, Аврен, Черничево, Егрек, Девесилово и Малък девесил.


 Прочитания: 1318 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign