Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Поздравителен адрес на кмета инж. Хасан Азис до актьора Петър Атанасов, доайен на кърджалийския театър

 29 Юни 2019

         Доайенът на кърджалийския театър, актьорът Петър Атанасов чества  своя 70-годишен юбилей и почти половин век творчески път с моноспектакъла ”Следствието”от Сергей Комитски. Бенефисът събра много колеги, почитатели, зрители, приятели на Петър Атанасов в Дома на културата. Поздравителен адрес от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис по случай 70-годишнината на актьора и неговата всеотдайност и неизчерпаема енергия прочете зам.- кметът Веселина Тихомирова. 

     „Изразявам възхищението си от Вашия талант! Вашето име заема  достойно място сред забележителните творци на Кърджали, които носят духовността на времето и я предават на следващото поколение.Половин век себеотдаване на театралната сцена.Силата на артиста е в преодоляването на границите, в търсенето на нови и нови възможности за свободата на духа. Изразявам уважението и признателността на многобройните Ви приятели и почитатели към Вашата личност! Желая Ви добро здраве, нови щастливи мигове на споделена радост в следващите години на ползотворен живот! Честит юбилей!”, бе написано в поздравлението на кмета на Кърджали до актьора.

     Петър Атанасов присъства десетки години на сцената на Драматичен  театър „Димитър Димов” Кърджали, каза Божана Вардинова, председател на Съюзната организация на кърджалийския театър, и прочете  поздравителен адрес от Съюза на артистите в България. „През годините Вие достойно сте защитавали професията на актьора. Убеден съм, че посрещате този ден с удовлетвореност от Вашия професионален творчески път. Пожелавам Ви здраве, сили и творчески предизвикателства все още”, бе пожеланието на Христо Мутафчиев, председател на САБ.

      Юбилярът получи много аплодисменти от публиката и много цветя от името на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, от областния управител, от РУО, ОбЦКМД – Дом на културата, от колегите от ТМЦ –Кърджали, от Съюзната организация към САБ при кърджалийския театър, от Стела и Таня Каракиркови, приятели и почитатели.

      Петър Атанасов е сред ембематичните актьори на кърджалийския театър.За почти 50 години на сцената е изиграл близо 140 роли.Зрителите в Кърджали и региона го помнят в „Михал Мишкоед“ , „Зех тъ, Радке, зех тъ“, „Последната нощ на Сократ”, „Лодка в гората”. В театъра и киното си е партнирал с едни от големите български артисти. Има и две награди от национални прегледи на българската драма и театър през 1984 и 1988 година. Магията на театъра не го напуска и днес. За любимата си кърджалийска публика Петър Атанасов представи моноспектакъла „Следствието“ на Сергей Комитски, постановка Атанас Атанасов, музика – Димитър Ганев.

Още снимки
 Прочитания: 1632 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign