Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общо 500 деца от община Кърджали са включени в безплатни лагери и други форми  на отдих

 04 Юли 2019

Със съдействието на община Кърджали Първият гвардейски ученически отряд в България при ЕГ „Христо Ботев“ и мажоретният състав при СУ „Отец Паисий“ ще представят Кърджали  и България в Хърватска. Това е второ пътуване за гвардейците до  „страната на 1000-та острова“, където през 2015 те ни представиха много успешно. Този път двата състава  ще бъдат на  хърватския остров Крък, където ще ни представят на Третия международен танцов и музикален фестивал в Адриатика. Съставите отпътуваха вчера и ще се включат със свои изпълнения в програмата на фестивала до 8 юли.

         И тази година възпитаниците на Общински детски комплекс ще почиват в Кранево благодарение на отличните резултати показани през годината. Те са носители на различни награди от конкурси, фестивали и активно се включват в публични изяви, организирани от община Кърджали. Това е причината те отново да бъдат включени в творческата ваканция на Националния дворец  на децата „Хайде да творим заедно”. В Кранево ще почиват общо 100 възпитаници на ОДК. Първата група от 50 деца заминава на 21 юли, а втората  седмица по-късно.

Община Кърджали предвижда до края на лятото да бъдат изпратени ученици  и на скаутски лагер в Истамбул.  120 деца пък ще летуват безплатно на българското Черноморие в Приморско. Децата ще бъдат  включени в Ателиета „Таланти“  на международен лагер там.

Ще припомним, че през месец юни деца от Центровете от семеен тип  в Кърджали почиваха в Равда, а през месец май 50 деца от 4 до 8 клас гостуваха  за три дни в побратимената ни община Одрин.


 Прочитания: 1330 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign