Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис покани Екрем Имамоглу  в Кърджали на срещата им в Одрин

 08 Юли 2019

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна вчера с кмета на побратимената община Одрин, Турция Реджеб Гюркан и новоизбрания кмет на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу  по време на тържествените прояви по случай  658-ите исторически Мазни борби.

Проведена бе работна среща и закуска, в която участва и заместник кметът на Чорлу Гюнер Четин, а от българска страна зам.-председателят на ОбС –Кърджали Кадир Мустафов и Байрям Байрям от община Кърджали.

„Проведохме разговор с кмета на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу, поздравихме го за победата на местните избори и му пожелахме успех в управлението на мегаполиса Истанбул. Поканихме го да включи Кърджали и региона в предстоящата му обиколка на Балканите и ще се радваме да го посрещнем в община Кърджали“, каза инж.Хасан Азис.

Делегация от Кърджали  по покана на побратимената община Одрин участва в проявите, свързани с Мазните борби, които са включени  в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство, чрез провеждащия се всяка година край Одрин турнир по пехливански борби „Къркпънар“.


 Прочитания: 1188 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign