Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали чества 182 години от рождението на Апостола

 18 Юли 2019

С гражданско поклонение в Кърджали бяха отбелязани 182 години от рождението на Васил Левски. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата  кърджалийци почетоха големия  възрожденец и идеолог на национално - освободителното движение. Своя съвременен поглед за великото дело на Апостола представиха Естела Москова и Фуад Расим от журналистически клуб при  СУ”П. Р.Славейков”, колективен член на Общински комитет ”Васил Левски”.„Честването на Левски трябва да бъде всеки ден, да знаем историята си и да помним това, което великите хора, като него, са сторили за Родината си.. Честването на Левски е празник, който трябва да се случва в съзнанието ни”, сподели Естела Москова. За Фуад Расим Апостола  ще  бъде винаги част  от неговото бъдеще. Момчето призова в името на Левски да изправим  главите си, да си поставим хуманни и родолюбиви  цели и да се борим за тяхното постигане.

       В тържествената церемония по случай 182 години от рождението на Васил Левски участваха кметът община Кърджали инж. Хасан Азис, неговите заместници, енорийският свещеник отец Петър Гарена, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, областният управител Никола Чанев, представители на РУО, на Военния клуб, обществени организации и политически партии, граждани.

      Всички те поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Цветя бяха положени и от името на председателя на НС Цвета Караянчева, народният представител от ДПС Адлен Шефкед, областния управител Никола Чанев, Тракийско дружество” Тракийско сърце”.

     Гражданското поклонение в Кърджали бе организирано от Община Кърджали и Общински комитет „Васил Левски”

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1368 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign