Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С юбилеен турнир бе отбелязана 50-сет годишнината на водната топка в Кърджали

 05 Август 2019

От 2 до 4 август се  проведе празничния юбилеен турнир, с който се отбеляза 50-тата годишнина на спорта - водна топка в Кърджали. Двубоите започнаха на 2 август, петък, в 9 часа на открития басейн в комплекс „Арпезос“, като приключиха на 4 август в 13.30 ч. В състезанието участваха 6 отбора: домакинът „Арда“ /Кърджали/, „Локомотив“ /София/, „Черноморец“ /Бургас/, Националният отбор на Република Турция, „Кишинев“ /Молдова/ и „Киев“ /Украйна/. Турнирът се изигра в 5 кръга, като в зависимост от събраните точки се извърши  крайното класиране.

Първо място зае отборът на „Локомотив“ – София. Второто място бе за отбора на „Киев“ /Украйна/. На трето място се класира отборът – домакин „Арда” Кърджали. На официалната церемония по награждаване присъстваха Веселина Тихомирова – Зам. кмет на Община Кърджали, Емил Тодоров – основател и първи треньор на клуба по водна топка, гости от Българска федерация по водна топка.

В знак на благодарност от страна на Община Кърджали бяха връчени плакети на клуба по водна топка, на Емил Тодоров – основател и първи треньор на клуба по водна топка и Иван Кръстев – настоящ треньор по водна топка за цялостен принос в развитието на водната топка и издигане престижа на Община Кърджали.

От своя страна Спортен клуб по водна топка „Арда 2008” – Кърджали за 50-тата си годишнина връчиха плакети и златни значки на видни спортисти и треньори по водна топка, допринесли за развитието на клуба.

Специално внимание и огромна благодарност бе изказана за Кмета на Община Кърджали- инж. Хасан Азис за оказаната подкрепа през годините за развитието на спорта и в частност на водната топка, на който беше връчен плакет и златна значка.

В своето изказване треньорът на клуба Иван Кръстев подчерта, че Юбилейният международен турнир се е осъществил благодарение на финансовата подкрепа на Община Кърджали и че всички участници в турнира са изключително доволни от организацията на турнира и очакват и за напред да се продължи тази традиция.


 

 

Още снимки
 Прочитания: 1290 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign