Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали участва в проявите посветени на християнския празник Голяма Богородица

 15 Август 2019

Започна концерт-съборът по случай християнския празник Успение Богородично /Голяма Богородица/, с участието на родопската певица Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, чийто организатор са Община Кърджали и Пенсионерския клуб „Капитан Петко Войвода”. Лично кмета инж. Хасан Азис дойде да поздрави кърджалийци, а гласът на Вяла Балканска се разнесе над Кърджали.

Сцената е разположена на голямата поляна край Водното огледало на река Арда, близо до кръстовището със светофарите. Освен Валя Балканска и на гайдаря Петър Янев, къррджалийци ще се насладят и на изпълненията на Костадин Джигошев и оркестър „Родопски солисти“. Ще участват и детски фолклорен състави от Кърджали и Смолян, група за стари градски песни от Хасково, Формация Кърджали с ръководител Тодор Николов.

По-рано днес кметът инж. Хасан Азис участва в празничната литургия в православния храм „Свети Георги Победоносец”, отстлужена от енорийския свещеник отец Петър Гарена.  След това той даде курбан за кърджалийци.  „Много пъти съм споделял, че Кърджали се отличава по почитането на празниците – християнски и мюсюлмански, защото празнуваме заедно - обединени!”, отбеляза градоначалникът и пожела на всички годината да бъде плодородна и с по-малко премеждия.

Тази вечер инж. Хасан Азис ще участва по традиция и в храмовия празник на църквата „Свети Успение Богородично” в кв. „Гледка”.

 

Още снимки
 Прочитания: 221 пъти


2018-2019 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Екскурзовод в Прага ТОИЛ ЕООД - Шлайфан бетон, Епоксидни покрития Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали