Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийска ученичка стана заместник образователен министър

 09 Май 2007

Днес 9-ти май Деня на Европа за втора поредна година се отбелязва като ден на ученическото самоуправление и то не само в училищата, но и в Министерството на образованието и науката.
Тази година заместник министър-ученик е Петя Георгиева, дългогодишен председател на ученическия парламент при СОУ „П.Р. Славейков” в Кърджали. Тя е ученичка от 12а клас, чуждоезиково обучение с английски и испански език. Рано тази сутрин тя пое поста заместник-министър на висшето образование в МОН.
С ученическо самоуправление протече Деня на Европа във всички учебни заведения в община Кърджали. В много от тях учениците започнаха първия час с химна на Европейския съюз - „Ода на радостта”. Децата поеха ангажиментите на своите директори, помощник директори, педагогически съветници, застанаха на местата и на своите преподаватели. В рамките на днешната инициатива учениците сами организараха учебния процес и решаваха проблеми свързани с административни дейности. Някои от учителите си бяха подготвили и бележници, тъй като влезнаха в ролята на ученици и успяха докрай да се представят така както очакваха техните възпитаници. Напрежение, но и удовлетворение от работата си изпитаха днес повечето от учениците поели различни ръководни задължения в училище. Един от “директорите” на средно общообразователно училище в Кърджали сподели, че професията на учителя никак не е лека, но работата може да бъде свършена добре стига да има добър екип, с който да работи.


Още снимки
 Прочитания: 2526 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign