Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза Деня на победата

 09 Май 2007

Днес Кърджали отбеляза 62 години от Победата над хитлерофашизма. 9-ти май, ден в който демократичното човечество отдава почит към милионите загинали войници, доброволци и обикновени хора във Втората световна война.
На поканата на община Кърджали за отбелязване на Деня на победата се отзоваха много граждани. Сред тях бяха областният управител Ангел Коджаманов, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, директорът на областна дирекция "Полиция" комисар Стефан Ангелов, ръководството на Съюза на ветераните и участниците във Втората световна война, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса. С едноминутно мълчание участниците в проявата почетоха паметта на загиналите и поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на площад "Освобождение". Вълчо Тюскелев, член на Централния съвет на Съюза на ветераните и председател на Областния съвет на ветераните от войните в Кърджали произнесе слово по случай 9-ти май - Деня на победата над хитлерофашизма.
След това всички се отправиха към паметника на Руския войн в градинката пред храм "Св.Георги", където също се поклониха пред подвига на героите отдали живота си за победата над хитлерофашизма.

Още снимки
 Прочитания: 2525 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign