Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За поредна година кърджали е домакин на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”

 18 Септември 2019

Европейската комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал” и община Кърджали организират  за поредна девета година Образователния модул: Прожекции на екологични филми и практически занятия за реагиране при кризисни ситуации,причинени от терористични актове,природни бедствия и аварии от 19 до 20 септември 2019 година в град Кърджали.

Инициативата е част от 14-то издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.Откриването на екологичния фестивал е предвидено на 19 септември 2019 г. в голямата зала на Общински център за култура и младежки дейности град Кърджали в 10.00 часа. Вход свободен!

Екофестът тази година е отново със специалното партньорско участие на Българския антарктически институт с премиерно излъчване на 19 септември 2019 г. на новия  документален филм „Полярни изследователи” на Българския антарктически институт с автор Мария Чернева.

На 19 септември 2019 г.в  10.00 ч. е и откриването  на фотоизложбата „Антарктида” на Българския антарктически институт. Документалната експозиция е посветена на 60-та годишнина от подписването на Договора за Антарктида и 20 години от приемането на България за пълноправен консултативен член на Договора, наред с още 29 страни.

През целия ден  на 19-ти септември  и 20 септември до обяд ще бъдат целодневно представени и специализирани продукции с образователна и превантивна цел срещу природни бедствия и аварии на водещи европейски и български медии, институции и неправителствени организации, участвали в изданията на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век“. Предвидено е и разпространение на  информационни материали сред населението и училищата в община Кърджали.

По време на събитието на 19 септември 2019г.след обяд  в сградата и района на в Професионална гимназия по селско и горско стопанство ще има специална Презентация:"Планиране и реагиране в административни и образователни институции за защита от терористична заплаха",както и ще се проведе Практическо занятие: "Действие на застрашените и на  силите от единната спасителна система при ликвидиране на обгазяване, причинено от терористична дейност“.

На 20 септември 2019г. в Бизнесинкубатор – Кърджали ще се проведе и традиционната  ОБРАЗОВАТЕЛНА ДИСКУСИЯ за надграждане на практическите умения на населението и младите хора за реагиране и справяне в критични ситуации,причинени от терористични актове.


 Прочитания: 912 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign