Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Действия при терористичен акт разиграха в ПГ по селско и горско стопанство

 19 Септември 2019

Действията на застрашените и на  силите от единната спасителна система при ликвидиране на обгазяване, причинено от терористична дейност,  бяха демонстрирани днес в сградата на  ПГ по селско и горско стопанство в Кърджали.  По обяд двама „терористи“  атакуваха училището. Вследствие на поставеното от тях взривно устройство сградата на гимназията бе обгазена, а силите на единната спасителна система се задействаха  в съответствие с плана на учебното заведение за реакции при подобни ситуации.

Първата от тях бе свързана с извеждане на учащите от сградата. При евакуацията бе използвана и автомеханична стълба  от пожарникарите за извеждане на силно обгазено лице от последният етаж на сградата.  Леко наранените при инцидента  получиха първа долекарска помощ от екипите на БЧК, а за  по-тежките случай се включиха и медиците на Спешна медицинска помощ.

„Терористичният“ акт и последвалите действие на силите от единната спасителна система бяха  част от  днешното практическо заниятие, реализирано в рамките на проявите на екологичният фестивал „Зелена вълна-21 век“. Координатор на занятието бе  Димитър Разкалински, началник сектор "Управление отбранително мобилизационна подготовка" в община Кърджали. В него се включиха  експерти от структурите на РС “Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР, БЧК, Дирекция „Национална система 112“ – МВР.

Още снимки
 Прочитания: 865 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.