Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До края на октомври приключва монтирането на новото лед осветление

 08 Октомври 2019

До края на месец октомври ще приключи работата по монтирането на новите лед лампи  в областният град и малките населени места на община Кърджали.Това съобщи временно изпълняващият длъжността кмет на общината инж. Катя Митовска. Тя уточни, че  монтажът се извършва по график на територията на цялата община, като изключение правят десет улици включени в проекта за Градска среда, по които енергеспестяващото осветление ще бъде монтирано на следващ етап. 

Към момента по големия проект работят две групи в малките населени места, а в града четири. Проектът е финансиран целево.  Средствата са получени в рамките на три транша  с постановления на Министерски съвет. „Първият бе в размер на около 1 400 000 лева, вторият 2 000 000 и около 1 500 000 за трети транш“, каза инж. Митовска. Тя уточни, че Договорът  за реализиране на проекта е сключен след проведена процедура по ЗОП и е сключен за пет лота.

„С цел  да се избегне двойно финансиране много стриктно е следено още при изработването на самата тръжна процедура кои улици попадат за подмяна на осветлението, защото не бива да има двойно финансиране по отношение на един или друг проект“, подчерта Митовска.  Тя обясни, че  по проект „Градска среда“,  финансиран по ОП“ Региони в растеж“ има включени  10 улици, намиращи се около самите учебни заведения. Там също се предвижда енергоспестяващо улично осветление. Средствата за поставянето на новите лед лампи са извън целевите получени от общината с решения на Министерски съвет. Сред улиците обхванати по този проект са  няколко  с голяма дължина покрай СУ „П.Р.Славейков“ и ул. „Иван Вазов“, покрай ОУ „П.К.Яворов“. В централна градска част ул. „Отец Паисий“ и ул. „Екзарх Йосиф“ също са включени по този проект.

 


 Прочитания: 1208 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign