Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали става част от глобалната инициатива  “Поход за свобода”

 18 Октомври 2019

За поредна година Кърджали става част от глобалната инициатива  “Поход за свобода” срещу трафика на хора, който ще се проведе в рекордните 25 български градове.  Той е организиран от Фондация „А21 България” в партньорство с ОСНВ в Кърджали и ще се случи на 19 октомври, събота. Тук Походът за свобода ще тръгне от площадката пред блок „Ракета“ до автогара „21 век“, за да стигне до паметника на Васил Левски пред община Кърджали, където ще завърши с флашмоб. 

За шества поредна година Фондация “А21 България” организира най-мащабната информационна кампания против трафика на хора в света: ПОХОД за СВОБОДА. Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18-ти октомври, инициативата събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас.

До данни на Европол България продължава да е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа, а според доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г. се наблюдава ръст на българските граждани, жертва на трафик с цел трудова експлоатация.

 


 Прочитания: 1321 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign