Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С нови Мартин тромпети, дарение от общината, фанфарният оркестър при ЕГ поведе празничното шествие

 21 Октомври 2019

С чисто нови инструменти, дарение от общината по повод Деня на Кърджали – 21 октомври, фанфарният оркестър при ЕГ „Христо Ботев” и градският духов оркестър поведоха празничното ученическо шествие с представителни блокове на училищата в общината. Начело на колоната, която тръгна от Дома на културата, за да стигне пред Паметника на освободителите, бяха и Първия ученически гвардейски отряд към Езиковата гимназия и мажоретния състав на СУ „Отец Паисий”.

Особено ентусиазирани бяха младите музиканти от фанфарния оркестър на Езиковата гимназия, заради новите фанфарни Мартин тромпети, които получиха като дарение от община Кърджали в навечерието на празника. В комплекта влизат три баритона, три тенора, две малки барабанчета със стойки, и едни чинели. До края на годината се чакат още пет сопрана и два алта.

„В Община Кърджали постъпи докладна от ЕГ „Христо Ботев” за предоставяне на средства за закупуване на фанфарния им оркестър. Ръководството на общината направи всичко възможно сумата от 30 хиляди лева да бъде осигурена. Инструментите са закупени от Германия, а в петък им връчихме дарението”, разказа директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” към общината Ширин Сюлейман.

В празничното шествие се включиха и временно изпълняващите длъжността кмет и областен управител инж. Катя Митовска и Севда Камбурова.

 

Още снимки
 Прочитания: 1714 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign