Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис, общинските съветници и кметове на населени места положиха клетва

 08 Ноември 2019

Избраният за пети мандат кмет на Кърджали инж. Хасан Азис, 41 общински съветници и 67 кметове на населени места в общината днес положиха клетва по време на първото за мандат 2019-2023 година заседание на новосформирания Общинския съвет, което се проведе в залата на Дома на културата. То бе свикано от областния управител Никола Чанев, а бе ръководено от най-възрастния сред общинските съветници Мехмед Ходжа, както се изисква по закон. 

Гости на форума бяха народният представител Адлен Шевкет, бивши кметове, кметове на съседни общини, омбудсмана на общината Расим Муса, представители на други институции.

С химна на Р България и на Европейския съюз бе дадено началото на заседанието. След процедурата по подписването на клетвените листове приветствие пред присъстващите в залата на Дома на културата поднесоха областният управител и по един представител от групите съветници на ДПС, ГЕРБ, БСП, ДБ-Обединение и ДОСТ.

В приветствието си областният управител Никола Чанев оприличи новия Общински съвет като строителство на нова къща. „Ако са здрави основите, конструкцията ще е стабилна. Ако ли пък не – ще се срути при първата капка дъжд. Вярвам, че този Общински съвет няма да бъде къща от карти, а солидно сдание, под чийто покрив няма да се настанят чувство за безнаказаност, дефицита на справедливост, злоупотребата с доверие и служебно положение, корпоративния интерес и тясно-партийния слугинаж”, каза Чанев и подчерта, че ще подкрепя всяка инициатива в полза на гражданите на Кърджали и в същото време ще бъде безкомпромисно критичен към нарушенията.

От името на групата съветници от ДПС приветствие поднесе общинският съветник Сезгин Бекир. В него той апелира към общинските съветници: „Нека не допуснем политическите ни симпатии да заглушат нашата човечност и ние бързо да се загубим в джунглата на схватки за власт и интереси. Нека да не допуснем изкушението да служим на себе си. Изборите отминаха и вече не е толкова важно коя партия или група преобладава в Общинския съвет. Искаме ми се политиките ,които ще реализираме тук да бъдат израз на общото ни желание да се допринесе за добруването на общността. Но за да се случи това, трябва да пбедим нашия основен враг днес, който е вътре във всеки един от нас. А именно – безразличие към общото благо, суета, лична амбиция, завист, егоизъм и съперничество. Нека през мандат 2019-2023 да говорим по малко, а да работим повече”, каза Сезгин Бекир.

От името на групата съветници на ПП ГЕРБ Огнян Иванов поздрави новоизбраните общински съветници, кмета на общината и новоизбраните кметове на населени места. Той ги призова да спазват принципите на прозрачност и отговорност при вземането на решенията. Специално той обърна внимание на общинските съветници, които за първи път прекрачват прага на местния парламент. „Надявам се, че те със своята младост и жар за работа ще допринесат за изграждане на нов положителен образ на този Общински съвет. Ще ми се в обществения мир този колективен орган да бъде възприеман не като говорилня и като тепих за политически състезания, а като място, където разумът ще вземе превес. Хората очакват от нас не да се вторачваме във върховете на обувките си, а да гледаме напред и в перспектива”, каза в словото си Иванов.

От името на групата съветници на БСП Георги Кючуков пожела успешен мандат на всички общински съветници и кметове на кметства. „Ще се стараем да бъдем градивна опозиция. Пожелавам по-малко тясно партийно мислене, по-малко безмислени спорове и повече конструктивизъм в работата на този Общински съвет. Считаме, че в основата на дейността ни трябва да бъде диалогът, диалогът и пак диалогът.”, каза Кючуков и се обърна към кмета и областният управител също да спазват принципа на диалога.

Обещавайки и благодарейки на гражданите, които са му гласували доверие, Радослав Милев от „ДБ – Обединеие” им обеща да бъде близо до тях и да чува проблемите и желанията им. „Ще подкрепям всяко добро решение и ще бъда безкомпромисен към всеки нездрав интерес”, каза Милев. Той поздрави кмета инж. Хасан Азис с по думите му „историческия пети мандат” и му пожела да преодолее умората и инерцията от дългогодишното управление. А на общинските съветници Милев каза: „С енергията на онези от вас, които сядат на банките за първи път и опитът на тези, които вече са били, можем да постигнем всичко онова, за което сме били избрани”, каза Радослав Милев.    

В приветствието си към форума общинският съветник от ДОСТ и ръководещ заседанието каза: „Кърджали е по голям от бул. „България”. Всеки избран съветник е съветник на всички граждани на Кърджали. Кметът на община Кърджали е кмет на всички, които са гласували за него или против него. Кметът на населеното място е кмет на цялото население, което живее в това село. Моето желание е от днес да сме отговорни пред цялото кърджалийско население, пред всички жители на община Кърджали”

 

 

 

 

  

Още снимки
 Прочитания: 788 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign