Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали със свои представители на фестивала “Море и спомени”

 11 Май 2007

Тази сутрин за Варна замина вокална формация “Перперикон” за участие в Х юбилеен международен фестивал “Море и спомени”. Групата е сформирата преди три месеца, в нея участват изпълнители от оперетния състав при Общински център за култура и младежки дейности, а ръководител е известната композиторка, пианистка и музикална педагожка Радост Попова.
През седмицата формация “Перперикон” имаше и своята първа изява пред кърджалийска публика. Концертът включваше познати и любими мелодии от репертоара на Емил Димитров, Тони Димитрова, Маргарита Хранова и шлагерна музика. На фестивала в морската столица формация “Перперикон” ще се представи в конкурса за изпълнители, който се провежда на наколко сцени - в морската градина, фестивалния и конгресен център и зала “Европа”.
Предстоящото участие на Кърджали във варненския фестивал не е първо. Наши представители вече са били сред най – добрите. През 1999г. Радост Попова получава голямата награда за авторска песен и награда за най -артистично изпълнение с партньор, на второ място тогава журито класира Иванка Христева от оперетният състав при ОБЦКМД Кърджали.
2004г. също е много успешна – младият Росен Манолов се завърна с една втора и една трета награда. Преди две години отличия завоюваха и момичетата от вокалния клас на Радост Попова. Златина Тодорова бе класирана на първо място,а дуетът и с Христина Траянова на второ.


 Прочитания: 2411 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign