Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Семинар „Социално предприемачество и създаване на социално предприятие” се провежда в Кърджали

 28 Ноември 2019

Двудневен семинар на тема „Социално предприемачество и създаване на социално предприятие” бе открит тази сутрин в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали. Той се организира по проект „Социално предприятие, обществена пералня и услуги в дома”.

Форумът бе открит от заместник-кмета на Община Кърджали Веселина Тихомирова, която подчерта важността на проекта за даване на равен старт и развитие на предприемаческия дух сред социално уязвими групи.

 В семинара участват представители на социални услуги в общината и региона , както и на Дирекция „Социално подпомагане” в Кърджали. Самият проект бе представен от координатора му Елисавета Тодорова. Изключителен интерес  сред присъстващите предизвика представянето на проектите на общините Ардино и Момчилград, по които там са създадени социални предприятия.

Координаторът на проекта в Ардино Бахар Реджебов подчерта, че проектът там вече е приключил и в момента е във фаза устойчивост, но желанието на Общината е да продължи да работи по него. Осигурена е заетост на хора с увреждания от социално уязвими групи, които  работят в 6 направления. Едно от тях е изработване на сувенири, по друго се осъществяват услуги като цепене на дърва, озеленяване и др.

Стоян Динев, представител на Сдружение „Обществен фонд за подпомагане” даде насоки към хора желаещи да се занимават с предприемачество и представи възможностите за финансиране на дейността им.

Следобед форумът продължава с презентации на директора на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъзсалим и директора на Дирекция „Инспекция по труда” Ангелина Бабунска.

Утре семинара продължава като акцент в работата ще бъде дейността на социалното предприятие на място.

Още снимки
 Прочитания: 1124 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.