Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На 6 декември в 17.00 часа ще бъдат запалени светлините на Коледната елха

 03 Декември 2019

На 6 декември в 17.00 часа ще бъдат запалени светлините на Коледната елха пред Дома на културата. Община Кърджали кани кърджалийци и гостите на града да присъстват на събитието, което ще бъде съпроводено с още разнообразни празнични изяви. Церемонията по запалването на светлините на елхата ще започне в 16,30 с участието на деца от детските градини на гр. Кърджали, представителни групи от ОДК и разбира се – Дядо Коледа, който ще зарадва децата с лакомства, тъй като всички те са били много послушни през тази година. Това съобщи днес зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова. Тя допълни, че  проявите включени в общинската програма са стартирали още на 25 ноември с  Коледна работилница в ОДК.  В нея деца от различни клубни форми изработват коледна и новогодишна украса, картички, сурвачки, коледни обредни хлябове. Всичко сътворено от децата в работилницата ще бъде представено в изложбата „Коледни вълшебства”, която ще бъде открита на 16 декември в ОДК.

Коледна работилница е организирана и в детски отдел на РБ „Н.Й.Вапцаров“. Всички желаещи могат да се включват за изработването на коледна украса  там от 3 до 12 декември. В библиотеката ще се проведат още три  събития включени в културната програма на Община Кърджали. На 6 декември в най-голямото книгохранилище в областта ще бъде представена мултимедийна презентация и виртуална  изложба за живота и творчеството  на Никола Вапцаров по  повод   110  години  от  рождението  му. На 10 декември от 17:30 ще състои и среща- разговор с Костадин  Филипов и  представяне  на  първата  му  стихосбирка „На дъх  от  лятото”.

Традиционната церемония „Читател на година 2019г.“ е предвидена  да се проведе на 19 декември от 11:30.

Традиционният коледен концерт, който организира ОЦКМД, ще се състои на 23 декември от 18.30 часа в Дома на културата, а няколко дни по рано ще се проведе и коледеният концерт на съставите на НЧ “Обединение 1913“.

И тази година членовете на дружеството на художниците ще представят своите творби в традиционна коледна изложба. Тя ще бъде открита на 18 декември 17:30 в Керимовата къща.

На 19 декември, от 17.30 часа Община Кърджали и ОДК кани всички на Коледен празник „Весела коледна въртележка”, която ще се завърти в Зала 1 на ОДК, а на нея ще се хванат възпитаниците на всички представителни форми на комплекса и Дядо Коледа.

Възстановки на коледните обреди и обичаи ще ни поднесат колективите  при  ч-ще „Родопски фар” и НЧ „Тракия 2009”. Това ще стане на 24 декември от 11 часа в Градската градина на Кърджали, пред бившия паметник на Г. Димитров.

В седмицата преди настъпването на коледните празници за поредна година Община Кърджали ще излъчи и награди най-добрите спортисти в класацията „Спортист на годината – Кърджали 2019”.

Новогодишният празничен концерт с изпращане на старата 2019-а  посрещане на новата 2020 година  ще започне на 31 декември, от 22.30 часа пред Дома на културата, на изградена сцена с богата фолклорна програма.  

 


 Прочитания: 1366 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign