Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес на първо посещение в Кърджали пристигна посланикът на Кралство Белгия Н.Пр.Филип Беке

 15 Май 2007

Днес на първо посещение в Кърджали пристигна посланикът на Кралство Белгия Н.Пр.Филип Беке. Първата му среща бе със зам.- кмета на община Кърджали Нурджан Юсеин и главния секретар на администрацията Сезгин Бекир. Те запознаха госта с по-важните инфраструктурни проекти, които в момента се изпълняват на територията на общината. По-късно Н.Пр. Филип Беке се срещна и с областния управител Ангел Коджаманов. Посланикът на Кралство Белгия даде и пресконференция за журналистите от централните и местни медии.
Пред тях дипломатът сподели, че по време на срещите си с общинското ръководство и областния управител се е запознал с възможностите за развитие на туризма , икономиката и инфраструктурата в региона на Източните Родопи.
Господин Беке коментира и предстоящите избори за депутати от Република България в Европейският парламент.” Важно е всички граждани да могат свободно да гласуват и това е демократично задължение за всеки европеец. Вярвам ,че на 20 май много българи ще отидат до избирателните урни и ще гласуват за своите представители в Европейският парламент “,сподели още гостът.
Той изрази увереност , че България има административен капацитет и ще се възползва от различните европейски програми и фондове , които ще дадат възможност на страната ни за подобряване на инфраструктурата и за развитие на икономиката и туризма .
Визита на посланика на Кралство Белгия в България Филип Беке продължи с посещение на тракийското светилище Перперикон.

Още снимки
 Прочитания: 2011 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign